Write here, write now

Wat wil je lezen?
Archive
Main | Met AT5 in de P.C. Hooftstraat »
dinsdag
mei202014

Hoe Dr. Dre en Ivy Ross wearables van sex-appeal gaan voorzien

Wat hebben rapper Dr. Dre en fashion expert Ivy Ross met elkaar gemeen? Ze spelen beiden een rol in de strijd tussen twee titanen: Google en Apple. Wie brengt het eerste product op de markt dat wearables mainstream gaat maken? Is het een bril – Google Glass – of toch een horloge – de iWatch?

Google Glass is inmiddels al een tijd uit. Hoewel de bril in eerste instantie alleen voor een heel select gezelschap beschikbaar was, is voorraad brillen afgelopen tijd weer aangevuld en kan inmiddels iedereen een bril aanschaffen. En dat zal ook vast gebeuren: de $1500,- kostende gadget heeft voor sommige mensen een hoge heb-factor. Maar de massa blijft nog achter. Nog los van alle privacy-claims en andere kritiek heeft Glass als grootste probleem dat de bril er volgens velen veel te futuristisch, lelijk en akward uit ziet. Naast de prijs is het uiterlijk ook de reden waarom Glass geen mainstream product is. De bril is de ‘queen of wearables’, maar blijft dankzij z’n design ‘de heilige graag van de nerds’, kopt de Duitse site Curved.

Kortom: Google Glass was een fashion faux pas (oftewel een modieuze overtreding) toen de bril in 2013 in de verkoop ging. En daar is sindsdien nog niet écht verandering in gekomen. Je zou zeggen dat twaalf pagina’s in de september-uitgave van de Amerikaanse Vogue (2013) en een plaats op de catwalk van mode ontwerpster Diane von Furstenberg tijdens New York Fashion Week (2012) een teken aan de wand waren. Maar dat bleek niet zo te zijn. De bril blijft geeky.

Beeld uit de DVF video geschoten door Google Glass

Beeld uit de DVF video geschoten door Google Glass

Onder leiding van hoofd Google Glass designer Isabelle Olsson brengt Google begin 2014 zelf vier titanium monturen uit. Deze monturen kunnen eenvoudig aan Google Glass vast geschroefd worden. Het is beslist een verbetering, maar sex-appealontbreekt nog steeds.

Google Glass frames geeky

Een nieuw montuur voor Google Glass

Daarvoor moeten de hulptroepen toch echt ingeroepen worden. De Duitse site Curved.de stelt de vraag ‘Wat zou er gebeuren als Prada Google Glass zou ontwerpen?’. Het resultaat is een Google Glass montuur gebaseerd op Prada’s klassieker genaamd Absolutely Ornate. Google zelf doet ook een poging om Glass minder geeky te maken, door de samenwerking aan te gaan met het Italiaanse bedrijf Luxottica Group – de makers van Ray-Ban en Oakly frames.

Google Glass Prada

‘Wat zou er gebeuren als Prada Google Glass zou ontwerpen?’

Afgelopen week werd bekend dat Google fashion expert Ivy Ross aan heeft genomen om Google Glass aantrekkelijker te maken voor de massa. Aan Ross heeft Google een goede partij: de ontwerpster werkte onder andere eerder voor Calvin Klein, Gap, Swatch en Coach. Ross moet kopers ervan overtuigen dat Google Glass daadwerkelijk een mode-product is – en niet slechts is weggelegd voor software-ontwikkelaars en technologie-fans.

En Apple?

Ook het design van Apple’s verwachte iWatch houdt de gemoederen bezig. Op internet duiken steeds meer artist impressions en filmpjes op die het ultieme design van de iWatch voorspellen. Nu heeft de technologiegigant het voordeel dat de iconische stijl van Apple producten het al jaren goed doet. Op het gebied van fashion en lifestyle zit Apple goed. Met een voormalige CEO van Burberry én de voormalige CEO van het Franse modehuis Yves Saint Laurent in het team moet de stap voor de toekomstige iWatch van gadget naar een modieuze must have makkelijk(er) te maken zijn.

Apple Iwatch concept

iWatch design door Todd Hamilton

Lanceert Apple een nieuwe versie van de iPhone of iPad? Afgelopen jaren lagen er wachtrijen voor de Appel Store om Apple’s nieuwste producten te bemachtigen. Hoe zal dat gaan bij de iWatch? Heeft de nog uit te brengen smartwatch nu al zoveel potentie dat de wachtrijen vanzelf weer verschijnen? Of heeft Apple toch een steuntje in de rug nodig? Het zou een verklaring kunnen zijn voor de overname van Beats – het bedrijf van de bekende rapper Dr. Dre – ter waarde van 3,2 miljard vorige week. De koptelefoons van Dr. Dre gaan al jaren als warme broodjes over de toonbank en worden beschouwd als ware mode musthaves. Voor Apple zou het mooi zijn als de iWatch eenzelfde lot beschoren is.

Het is een bekend fenomeen dat een invloedrijke ambassadeur – zoals een bekende sporter, zanger of model – wonderen doet voor de verkoop van je product. Stel: Dr Dre wordt gespot met een iWatch om de pols, dan is de kans groot dat de interesse van de massa voor de smartwatch snel groeit. Hoewel de kwaliteit van Dre’s koptelefoons soms onder doet voor concurrenten, vallen consumenten wereldwijd voor het herkenbare logo, de associatie met de bekende rapper, of de hoge hip factor. De night market in Bangkok ligt vol met neppe Beats by Dre, nog niet met neppe Google Glasses.

Beats by Dr. Dre

Beats by Dr. Dre

Of Dr. Dre en Ivy Ross voor de nodige sex-appeal gaan zorgen bij Google’s Glass en Apple’s iWatch, dat is weer afwachten. De strijd is voorlopig in ieder geval nog niet gestreden. En dan te bedenken dat de iWatch voorlopig alleen nog maar een virtueel product is: Apple houdt de lippen stijf op elkaar of er sowieso wel een smartwatch.

Dit artikel publiceerde ik eerder op SmartHealth Review

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    《碧斯诺兰女神卫生巾全国总经销》   1100元即可加入红领巾团队   免费咨询热线 女神卫生巾招代理   官方合作市代微信   我是十夜,是个宝妈,从一开始什么都不会,什么都不懂的微商小白到现在拥有自己的团队,投了十几万直接拿下市代,我没有怕过,因为我看中了女神姨妈巾的市场,品质,从一开始只想赚点零花钱,到现在月入最少5000,我相信有付出就会有回报,如果你连第一步都不敢垮出,那你就只能原地踏步,任何投资都是有风险的,而卫生巾风险是最低的,但你不能因为怕,而放弃改变自己的机会,放弃赚钱的机会

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>