Write here, write now

Wat wil je lezen?
Archive
zaterdag
mrt162013

What's next?

TAKE MY PICTURE from GARAGE Magazine on Vimeo.

Een bijzonder interessant en intrigerende video: take my picture. Can't help but wondering, what's next?

donderdag
mrt142013

Fitzgerald's unieke ijsjes

Het uitzonderlijke weer in Nederland (sneeuw in Maart?!) laat ons de ene dag in extase de Amsterdamse terrassen plunderen en de dag erop weer bibberen in de kou. Na die ene zonnige dag, zijn er voorzichtig een aantal zomersproeten op mijn gezicht uitgekomen, maar het ziet er naar uit dat het voorlopig alleen bij dat zielige stelletje zal blijven. 
Deze fotosessie van Parker Fitzgerald vind ik een sprekende belichaming van de lente. Een origineel concept met prachtige kleuren en uitzonderlijke fotografie.
 
woensdag
mrt132013

Gucci unveils first ‘green’ handbag collection

Somehow the word ‘eco’ and the  images of these pretty Gucci bags, don’t seem to match. Nonetheless,  the pictured bags are the world’s first collection of so called: ‘zero-deforestation’ handbags. They’re made from buttery soft Amazon leather, designed in collaboration with Livia Firth from the Green Carpet Challenge and The National Wildlife Federation.

Two years ago, Gucci teamed up with Firth to take a closer look at the production of their bags. They closely analyzed every step of the production – from stitches and zippers to leather, hardware and trims – and made the decision to start focusing on a new collection of bags completely devoted to traceability and ecological certification. Gucci started working with a cow farm in Brazil, where they handle a ‘no tree chopping’-policy.   

This Paris Fashion Week, Gucci unveiled their first ‘green’ collection. The brand’s classics – the Hobo and the Jackie – with a zero-deforestation mark and a passport, with exact details of the chain of supply, to prove it.

Hurray for Gucci. They succeed in creating a sexy and glamorous collection of eco-bags.  Way to go, I'm a big fan already. 

donderdag
mrt072013

Hungry heart

Gisteravond was ik bij het concert van Passenger in Paradiso. Mike Rosenberg, de ‘echte’ naam van Passenger, is een Britse singer-songwriter die zijn carrière begon als straatmuzikant in Engeland. Hij vertrok naar Australië om muziek te maken en ontmoette daar Ed Sheeran. Niet lang daarna stond hij als voorprogramma van het uitverkochte optreden van Ed Sheeran in Nederland. En gisteren was dus zijn eerste solo concert in Amsterdam, voor 1500 man in Paradiso.

Zijn muziek was geweldig, maar zijn praatjes tussendoor waren misschien zelfs nóg leuker. Hij vertelde over de dingen die hij had meegemaakt als straatmuzikant, tijdens zijn reizen rond de wereld en over zijn carrière. Over hoe mensen altijd zeiden dat hij geen artiest moest worden, dat je daar niet van kan leven, dat het geen goede keus is. En hoe stom hij dat vond. “It’s hard enough to follow your heart, without people trying to strangle it”. Waarom doen mensen dat toch? Waarom vertellen mensen elkaar dat ze bepaalde dingen niet kunnen doen? Dat ze beter hun dromen op kunnen geven? Dat is toch belachelijk?

Je mag realistisch zijn en kritiek hebben, maar zeg nooit tegen iemand dat iets absoluut niet kan. Het hebben van dromen en ambities is veel te mooi. Temper nooit enthousiasme, smoor nooit een hongerig hart.

Mike’s nummer 27 gaat over dit onderwerp, “I’m a hungry heart, a loaded gun.”

donderdag
mrt072013

The future will be whatever we make it

“The future will be whatever we make it”, dat is ‘n citaat waarvan ik gewoon kippenvel krijg van de spanning. Gezonde spanning, want ik vind het zo’n bijzonder idee dat de toekomst inderdaad aan onze voeten ligt. Dat we eigenlijk écht alle kanten op kunnen, dat we zelf de regie hebben. 

Er komt een hoop creativiteit bij kijken, dat wel, want voor het opzetten van een eigen bedrijf heb je bijvoorbeeld wel inkomsten nodig om ondertussen van te leven. En zonder opleiding kun je bepaalde vakken niet uitoefenen. Maar het is te gek om te bedenken dat als je maar hard werkt en je best doet, dat bijna alles wel te bereiken is. Wil je doorbreken als schrijver, begin dan op zijn minst een blog en schrijf iedere dag. Wil je een webshop beginnen, zorg dan dat je in ieder geval één item verkoopt aan iemand die niet binnen jouw vrienden- of familiekring valt. Probeer te ontdekken waar jouw niche ligt, wat jouw talent is en vooral: wat je gelukkig maakt. 

Zodra je iets doet wat je écht leuk, zal dat vele en harde werken een kleine moeite zijn. Dan gaat het eigenlijk zelfs vanzelf. Laat je niet zomaar uit het veld slaan, bij groeien hoort vallen en opstaan en je leert overal van, 

De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van jouw carrière ligt voor het overgrote deel bij jezelf, hou dat altijd in gedachte.